Предсрочни парламентарни избори в БЮР Македония

Предсрочни парламентарни избори в бЮР Македония

Парламентът в бЮР Македония гласува бюджета за следващата година и се разпусна преди извънредните парламентарни избори на 11-и Декември.

Изглежда най-накрая на 11-и Декември ще се проведат извънредните парламентарни избори в БЮР Македония. Това е третия опит да се организират избори за да се излезе от дълбоката криза след пропадналата идея за избори на 5-и Юни, последвала пък пропадналото споразумение за 24-и Април.

Парламента се разпусна на 14-и Ноември, спазвайки законовия срок за предизборната кампания. Това трябваше да се случи още на 9-ти но… някак си не се. Управляващите и опозицията се обвиняваха взаимно че протакат за да не се спази законовия срок и да отпадне и тази дата за избори. Някак между другото като последно действие само за два часа приеха бюджета за следващата година, предложен от управляващите. Бюджета беше внесен в последния момент и от опозицията обясняват пасивността си с желанието си да не пропадне и тази възможност за избори. Явно политическата прослойка и там за поредна година си се забавлява с процедурни номерца и надцаквания без да се интересува колко са омръзнали на народа.

Протестите се изостриха от Април и са продължение на протестите от миналата година, които бяха подкрепени от българите там. Циркът от скандали и взаимни обвинения между поляризираните партийни централи продължава вече твърде дълго. Наложи се Европейския Съюз да се намеси като посредник в преговори, за да бъде договорена все пак сериозно дата. Продължават какви ли не странни конспиративни опорки. С малко помощ отвън гражданите биват периодично „страхувани“. При положение че очевидно всички граждани са под някаква форма на някоя барикада, поне отдавна не се е разигравал театъра с албанския проблем.

Традиционно щедро е сипят какви ли не изпълними и фантастични обещания. Традиционно хората се опитват някак си да си представят че им вярват.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.