РС Македония

БККС призова българите в Македония да се присъединят към протеста

Българският Културен Клуб в Скопие – БККС призова българите в Република Македония да се включат в протестите против правителството на Груевски.

Призива е към членовете и симпатизантите на БККС и всички граждани на Република Македония да е включат в искането за оставка на Никола Груевски и олигархичния му клан и да излязат на протест на 17-и Май. Независимо от политическата и ориентация, етнос или религия.

БККС многократно алармираше за тоталитарните практики на режима на Груевски, напомнящи методите на Милошевич, като например: затваряне на медии, заплашване на граждани активисти, нагласени съдебни процеси против инакомислещите, дискриминиране на етническа основа, пълно разпокъсване и узурпиране на съдебната система, провокиране на недобросъседски отношения чрез безумната антиквизация и симулиране на реформи.

Трябва да стане ясно че Груевски изобщо няма интерес македонските граждани да се интегрират в Европейския Съюз. Груевски се интересува единствено гражданите да бъдат брутално газени, смачквани, заплашвани, безработни и на ръба на оцеляването за да може той да осигурява благосъстоянието на неговия си клан чрез съмнителни дела на гърба на всички нас.

Дали Никола Груевски иска да остане на власт а всяка цена, жертвайки етническият мир, стабилността на нашата родина и жертвайки невинни човешки животи? Скорошните ужасни събития в Куманово ни навеждат на такова съмнение.

В интерес на запазването на мирът, политическата стабилност и държавността на Р. Македония, БККС приканва Груевски и цялото правителство на Р. Македония да подадат оставка. Също така БККС се обръща към правителството на Р.България и цялото българско общество максимално да подкрепят желанието на македониските граждани да имат достоен живот и право на скорошна евроатлантическа интеграция.

Целия текст на призива можете да прочетете в сайта на БККС 


Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button