Бесарабия

284 317 лева за Тераклия

Правителството отпуска 284 317 лева за три проекта в Тераклия, Молдова. Парите ще се използват за здравеопазване, култура и образование.

Сумата от общо 284 317 лв. се отделя за Тераклия по програма „Българско сътрудничество за развитие“ на Министерството на Външните Работи. Това е следвща стъпка, след като в рамките на същата програма преди две седмици приключи проектът за модернизиране на училището в село Горна Албота на район Тараклия на стойност 90 000 €.

Ще са направи основен ремонт на инфекциозното отделение на Тараклийската районна болница. Стойността на проекта е 190 349 лева.

Ще се ремонтира сградата на ансамбъла за български народни песни и танци „Родолюбие“ и ще се подобри оборудването. Предвидени 74 882 лева. Проектът предвижда да се направи ремонт на покрива на сградата, както и закупуване на концертна техника – микрофони, озвучителна уредба и др.

С 19 086 лева ще се подобри енергийната ефективност на учебната сграда на Тараклийския Държавен Университет „Григорий Цамблак“.

Министерство на Външните Работи чрез посолството в Кишинев до края на юни ще продължи приемането и подбора на предложенията за проекти, които да бъдат изпълнявани с безвъзмездна финансова помощ. Началният срок на изпълнение е 2020 година.

През 2016-2018 в Молдова са били реализирани проекти на стойност над милион и половина €. Бенефициентите са в Тараклия, Твърдица, селата Кортен, Стояновка, Кайраклия, Кирсово, Валя Пержей, Горна Аблота и др.

Източник
svetlina.onlineБТА

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button