РС Македония

Милиционери сплашват Спаска

Македонски полицаи са заплашили Спаска Митрова вчера около 11 ч в къщата ѝ в гр. Гевгели.

Отвън бяха 11 полицаи. Поисках им документи и легитимация, но те не ми показаха нищо.

разказа Спаска Митрова. Полицаите заплашили

Веднага да си отиваш в България, щом си българка. По време на делото ти в сряда да не виждаме нито една българска кола или българин.

Митрова лежа повече от два месеца в затвора в Идризово, защото не разрешавала на бившия си съпруг Воислав Савич да се среща с детето им. В момента Савич води дело за родителски права. Следващото заседание е в сряда.

Вчера Спаска излизала из града и забелязала, че същите 11 полицаи непрекъснато вървят след нея.

Страхувам се за живота си, тук няма сигурност и за мен, и за моето семейство.

допълни тя. В петък за първи път след месеци Митрова успяла да види дъщеря си Сузана, която ѝ бе отнета в края на юли. В социалния център бащата Воислав довел малката, която навърши 3 г.

Сузана не ме искаше. Аз направо я взех против нейната воля. Бягаше и казваше, че не ме иска, а обича само баща си.

разказва през сълзи Спаска. На тази сцена бащата Воислав и трите социални работнички се смеели и обиждали Спаска. Малката е била в дома на майка си от 10 до 15 ч. През цялото време отказвала майка ѝ да я прегърне и непрекъснато повтаряла „Леля ми е моята майка.“
Когато Спаска върнала детето на баща му, малката бързо избягала и се скрила зад гърба на Воислав. Сузана си мисли, че съм я изоставила и не я искам. Страхува се от мен, защото Воислав системно е настройвал детето срещу мен, твърди Спаска. Пред съда в Гевгели на последното дело той гордо заявил, че Сузана вече няма нужда от майка.

Очевидно подкрепата от страна на българското гражданско общество в страната и чужбина срещу безобразията, извършвани със сънародничката ни в Македония, изнервя официалните власти там.

заявиха от ВМРО.

Явно напъните на Македонското правителство да стане член на европейското семейство преминават през полицейски заплахи и съдебни процеси с фабрикувани доказателства.

По този повод от ВМРО припомнят и позицията си, че „България не би могла да подкрепи членство на Македония в ЕС, докато властите там репресират най-арогантно хората с българско самосъзнание“.

От движението заявиха, че ще подкрепят Спаска Митрова в справедливата ѝ кауза. Те ще бъдат с нея на поредното ѝ дело в сряда.

Източник
24 ЧасаТруд

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button