РС Македония

Българка осъдена в Македония заради семейни проблеми

Нашата сънародничка Спаска Митрова е осъдена на три месеца лишаване от свобода от властите в Македония и от четвъртък се намира в затвора „Идризово“ в Скопие. 

Това обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и поиска, българското външно министерство спешно да се заеме със случая.

Спаска Митрова е била разделена насила от дъщеря си при полицейското ѝ отвеждане, за да излежи ефективната присъда. „Календар“ откри майка ѝ, Сузана Митрова, която през сълзи сподели, че дъщеря ѝ е с тумори на двете гърди, а внучето ѝ болно.

Сузана разказа, че полицаи, представители на съдебните власти в Македония и социалните служби в Гевгелия в сряда вечерта са я отвели насила от собствения им дом, заедно с дъщеря ѝ Спаска и внучето й. После ги заключили в стая в полицията, след което малкото момиченце било взето от социалните.

Спаска Митрова

Според Сузана Митрова дотук се е стигнало след дългогодишен психически натиск и заплахи от страна на съпруга на дъщеря й, заради нейното самосъзнание на българка. Повече от месец жената е молила за помощ институциите в България, но безуспешно.

Срещу Митрова започва и дело по молба на бащата, който претендирал за права над детето.

Заради неосигурени удобства на бившия й съпруг, съдът наказва младата жена условно. Осъжда я и втори път ефективно – за това, че не е изпълнила съдебното решение по първото обвинение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button