преброяването

Прекратиха преброяването в БЮР Македония

В последните години, и особено по време и след случая със Спаска Митрова, българската общественост и дипломация категорично доказаха че вече няма да се допуска малтретиране поради българско самосъзнание. … и спряха да се провеждат преброявания на населението в БЮРМ.

На 23-и Октовмври град Щип осъмна с агитационни материали на ВМРО-БНД за предстоящите президентски избори в Република България за кандидата им Касимир Каракачанов.

В същото време онлайн от Българския Културен Клуб в Скопие се разпространява клип, напомнящ за произхода на гражданите на Бивша Югославска Република Македония.

Това беше окачествено от медиите в БЮРМ като проблем и недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна държава и беше поискано бързо разследване и присъди за виновниците за това незаконно в някои части на Бивша Югославиия деяние. Агитацията за самоопределяне като сърбин или друг (Б)Юголсавянин в „суверенната държава“ по централните медии се толерира като съвсем естествена и законна.

На следващия ден, неуверения опит за преброяване на населението в БЮРМ беше прекратен. Няма ясна причина защо и не се споменава случая „Спаска Митрова“ след който стана ясно че българската общественост няма да търпи повече гаврата и криминализирането на самоопределянето като българин в Бивша Югославия.

Официалното обяснение на Държавната Комисия по Преброяването е че не съществуват условия за осъществяване на преброяване, комисията се е саморазпуснала и официално абдикира от опита за провеждане на толкова рутинен за всяка цивилизована държава процес.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.