РС Македония

Прекратиха преброяването в БЮР Македония

В последните години, и особено по време и след случая със Спаска Митрова, българската общественост и дипломация категорично доказаха че вече няма да се допуска малтретиране поради българско самосъзнание. … и спряха да се провеждат преброявания на населението в БЮРМ.

На 23-и Октовмври град Щип осъмна с агитационни материали на ВМРО-БНД за предстоящите президентски избори в Република България за кандидата им Касимир Каракачанов.

В същото време онлайн от Българския Културен Клуб в Скопие се разпространява клип, напомнящ за произхода на гражданите на Бивша Югославска Република Македония.

Това беше окачествено от медиите в БЮРМ като проблем и недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна държава и беше поискано бързо разследване и присъди за виновниците за това незаконно в някои части на Бивша Югославиия деяние. Агитацията за самоопределяне като сърбин или друг (Б)Юголсавянин в „суверенната държава“ по централните медии се толерира като съвсем естествена и законна.

На следващия ден, неуверения опит за преброяване на населението в БЮРМ беше прекратен. Няма ясна причина защо и не се споменава случая „Спаска Митрова“ след който стана ясно че българската общественост няма да търпи повече гаврата и криминализирането на самоопределянето като българин в Бивша Югославия.

Официалното обяснение на Държавната Комисия по Преброяването е че не съществуват условия за осъществяване на преброяване, комисията се е саморазпуснала и официално абдикира от опита за провеждане на толкова рутинен за всяка цивилизована държава процес.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button