РС Македония

Отново счупиха плочата на Мара Бунева

Броени часове след като българи от двете страни на границата почетоха в Скопие 85-та годишнина от смъртта на революционерката и сложиха нова паметна плоча край Вардар, неизвестни лица са я потрошили.

Плочата на Мара Бунева бе сложена на мястото на изкъртената мраморна плоча, която няколко пъти беше възстановявана и винаги след това – разбивана. Вчера на събитието в Скопие присъства и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Отново счупена плочата в паметна Мара Бунева

Медиите в Скопие отбелязват с пренебрежение вчерашното събитие на кея на Вардар. Заглавието на вестник „Вечер“ е „Каракачанов се довлече при Мара“. „Проявата, макар и с леки провокации, премина без инциденти, но и без някакво голямо помпене. Разбира се, ако се остави настрана говорът на Красимир Каракачнов, пълен с националистическа омраза. И сценографията беше позната – заедно с партийните знамена се вееше и македонското“, пише изданието.

24 вести“ пък цитира Красимир Каракачанов:

Македонските власти трябва да поставят паметник и на Мара Бунева. Като гледам в центъра на Скопие – колко паметници са издигнали, на певци, на личности, които не са свързани с македонската история по никакъв начин, а няма нито един паметен знак за една героиня, която даде живота си за Македония. Това е работа на управляващите, особено на тези, които носят името ВМРО.

Източник
Всеки ден

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button