НовиниСвят

МПО с писмо в подкрепа на Спаска Митрова

Македонската патриотична организация ( МПО ) „Швейцария на Балканите” от Торонто, Канада, която през септември 2009г. алармира множество правозащитни организацииза „драконовската” и антихуманна присъда на македонския съд срещу българката Спаска Митрова, е излязла с ново открито писмо, призоваващо за незабавно връщане на насила отнетата дъщеричка на младата майка.

“Удовлетворени сме, че г-жа Митрова не е вече в затвора, но сме дълбоко разтревожени, че нейната тригодишна дъщеричка е била отнета и всякакви контакти с детето са били отказвани през последните седем месеца (макар майката да има юридическо попечителство преди преди пращането ѝ в затвора и компетентността ѝ да е потвърдена от македонските психиатри). Откъсването на малко дете от майка без никаква разумна причина, както и отхвърлянето на майчинските права на попечителство и посещения са варварска и абсурдна практика в наши дни.

Съмняваме се, че причината за този психологически тормоз от страна на македонските власти е политически опасната стъпка на г-жа Митрова да заяви публично, че тя е етническа българка от Република Македония. През 21-ви век всеки следва да е свободен да декларира етническата си принадлежност без намесата на държавата.

Следователно, ние се обръщаме към Вас да интервенирате пред македонските власти за да се позволи на горката майка попечителство над нейното дете колкото може по-скоро. Като минимум, трябва да й бъде гарантирано право на посещения докато съдът вземе окончателното си решение”, се казва в декларацията на МПО-Канада

Свали в PDF

Свалете в PDF

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button