Ива Йорданова

Ива Йорданова на чело на ДАБЧ

Със заповед на министър-председателя Ива Йорданова е назначена за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

В досегашната си позиция на съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова тя отговаря за агенцията, като е работила в тясно сътрудничество с екипа през изминалите два месеца. Вчера по искане на Цанова бе освободен и.д. председателят на агенцията Йордан Янев.

Ива Йорданова беше ръководител на екипа, реализирал успешно платформа за комуникация с българите в чужбина чрез социалните мрежи, която стартира в навечерието на парламентарните избори. Чрез кампанията бяха достигнати над 300 000 наши сънародници зад граница, както и над 2 500 Фейсбук групи на българи в чужбина.

Първата задача на новия заместник-председател е да осигури на проверяващите достъп до цялата информация, за да може в срок да се изготви доклад до премиера от страна на Главния инспекторат. Освен, позаването на Държавната агенция за българите в чужбина, степента на Ива Йорданова по национална сигурност ще бъде полезна в изпълнения на предписанията на Върховната административна прокуратура по отношение на процедурите за издаване на удостоверения за български произход.


Ива ЙордановаИва Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли“ в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски“. Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация“ на ООН в Ню Йорк.


Източник: News.bg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.