Бесарабия

Българите от Бесарабия са за единна Украйна

Според българинът, депутат в украинския парламент и председател на Асоциацията на Българите в Украйна, Антон Киссе българите от Бесарабия са за единна Украйна.

Разяснението е по повод зачестилият брой анонимни публикации в рускоезични сайтове и блогове за понататъшни сепаратистки движения.

Антон Киссе

Много добре познавам настроенията на хората в Бесарабия и напълно отговорно мога да заявя че тук не се разглежда възможност за каквито и да било автономни „републики”, кралства и прочие виртуални териториални образувания. Земляците ми са прагматични и трудолюбиви хора фокусирани върху съзиданието и мирния и стабилен живот. Тук винаги сме уважавали властта, дори да не сме съвсем съгласни с действията и́. Бесарабия е Украйна и не може да има други варианти!

За съжаление не престават опитите на разни „аналитици”,„политолози” и прочие провокатори да дестабилизират ситуацията в Одеско и да представят Бесарабия както неспокоен регион със сепаратистки настроения.

Уверен съм че тези действия имат поръчков и явно провокационен характер и се явяват следствие от поражението на предишните парламентарни избори на някои неуспели политици, които още по време на предизборната кампания се опитваха да разпространяват слухове че щели да организират в региона втори Донбас.

Гордея се със земляците си, които винаги се оказват по-мъдри от такива „политици-аналитици” и им дават подобаваща оценка. Свикнали с опитите за дестабилизация на ситуацията в региона.

Няма да дадем шанс на провокаторите да нарушат мира, стабилността и желанието на хората да живеят и да се трудят спокойно на родната си земя.


Победа на Антон Киссе

Антон Киссе представлява общността на бесарабските българи в укранския парламент, демократично избран като независим депутат от 142-ри едномандатен избирателен район в Одеска област. Той победи с разлика от над 10 хиляди гласа кандидата на „Блока на Петро Порошенко”. Де факто Киссе победи бившият президент на Украйна в родния му град, без да е подкрепен от нито една партия.

Източник
Антон Киссе

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button