БългарияРС Македония

Външно изпраща наблюдател за делото на Спаска Митрова

След като онзи ден Спаска Митрова беше шантажирана от полицейските власти на режима в Република Македония, вчера от Външно Министерство разпоредиха представител от Българското посолство да присъства като наблюдател на заседанието по делото за попечителство.

България следи отблизо случващото се със Спаска Митрова и проверява всички подробностите за вчерашната акция на македонската полиция в дома на българката в Гевгели

заяви говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева. Тя допълни, че България разчита на справедлив съдебен процес и по-бързо решение по един граждански спор, без политически внушения.

Засега нашата страна се въздържа от нота до правителството на БЮРМакедония, разчитайки на спазването на общоевропейското право в държавата, кандидат-член на ЕС.

уточниха от Външно Министерство, в отговор на въпрос на сп. „Исторически преглед”.

От няколко дни по инициатива на родолюбиви българи от цял свят и с помощта на сп. „Исторически архив”, в интернет пространството, чрез Facebook и BgPetition тече Подписка на асоциaция „РАДКО” в защита на българката Спаска Митрова, както и призив за спазване на човешките права в БЮР Македония.

Петицията е разгледана вече от премиера Бойко Борисов, а след утрешното заседание по делото на Спаска Митрова, тя ще бъде изпратена и в Комисията за защита на човешките права на ЕС, в Страсбург.

Македонска полиция нахлу в дома на Спаска Митрова вчера. Ден преди поредното заседание на дълго проточилото се дело за родителски права на сънародничката ни за 3-годишната и́ дъщеря Сузанка, полицията е заплашила майката, че ще бъде хвърлена в затвора отново, ако български журналисти присъстват на делото днес.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button