българи в Лондон

Бойко Борисов се срещна с българи в Лондон

Премиерът Бойко Борисов се срещна с българи в Лондон. Направи впечатление слабата организация на срещата.

Срещата на премиера, министрите Даниел Митов, Екатерина Захариева и посланика Константин Димитров с българи в Лондон се случи на 3-и Февруари покрай участието им във форума на ООН „Подкрепа за Сирия и региона“. Мероприятието е било огласено на сайта на посолството ни в Обединеното Кралство, през фейсбук и имейли. Записали са се за присъствие около 250 човека и са присъствали около 200 със само два реда столове, което принудило повечето хора да стоят прави. Имало е само един микрофон за въпросите. Хората са били изнервени допълнително от истерична и агресивна групичка, която не е била изведена своевременно и е попречила на задаването на смислени въпроси.

На последните парламентарни избори през 2014 г. ГЕРБ получи в Лондон подкрепата на 52.51% и вероятно очакванията на премиера са били за по-скоро PR събитие, където да обяви успехи. Повечето от въпросите на хората обаче бяха доста сериозни, явно изненадващи и не получиха много смислени и адекватни отговори.

Около 80% от присъстващите са били млади хора, предимно студенти, които директно и открито задават тревожещи ги въпроси. Като граждани, данъкоплатци и работодатели на политиците. Без типичното за посткомунистическите страни внимаване и сервилничене пред имащите власт. Пролича недоволството от липсата на качествени реформи и резултати, често мудните действия по важни въпроси и съмненията за сързаност с Делан Пеевски.

Пълен запис на срещата можете да видите тук

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.