Бойко Брисов

Бойко Борисов уволнява „паспортната мафия”

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил министърката на правосъдието Маргарита Попова да уволни чиновниците, разрешили българско гражданство на бандити.

На правителственото заседание в сряда е станал скандал за внесените от министър Божидар Димитров промени в закона за българското гражданство. Министърката на правосъдието Маргарита Попова е възразила срещу част от текстовете. Премиерът се разпорежда комисия да прецизира текстовете за седмица-две. През това време Попова да направи ревизия.

Всички, които са участвали в тези комисии и са дали на престъпни хора гражданство, да се махнат

отсича Борисов.

Първият сериозен министерски сблъсък в кабинета „Борисов” е факт. На правителственото заседание в сряда шпаги кръстосали правосъдната министърка Маргарита Попова и министърът без портфейл проф. Божидар Димитров, научи „Труд” от източници от Дондуков 1.

Скандалът е станал заради предлаганите от екипа на Димитров промени в Закона за българското гражданство. Тяхната голяма цел е да бъде спрян черният пазар с БГ паспорти – махат се посредниците. Попова е възразила срещу част от поправките с изцяло юридически аргументи. Подкрепили са я вътрешният министър Цветан Цветанов и дипломат № 1 Румяна Желева.

Голямата новина всъщност е от справедливото решение, с което премиерът слага точка на спора – работна група ще изглажда поправките. Но е разпоредил на Попова да уволни всички членове на комисии, участвали в даването на БГ паспорти на престъпници.

Пред „Труд” вчера министър Божидар Димитров отрече да е имало скандал между него и колежката му, а само дискусия.

Предполагам, че работната група ще приеме предложенията ни – не виждам какво друго ще спре корупцията каза още той.

„Труд” очаква отговор и от правосъдната министърка.


Източник: в.Труд

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.