Бесарабия

Михаил Миков отпразнува 24-и Май в Молдова

Лидерът на БСП Михаил Миков отпразнува деня на българската просвета и култура с българската общност в Тераклия, Молдова по тяхна покана.

Изключително съм щастлив, че точно на този ден съм тук и сме заедно. Много ви обичаме и винаги, когато има проблем, ние ще откликнем на вашите нужди. Бихме искали да сме по-често заедно – ние да идваме тук, вие да идвате в България. Ще бъде хубаво да отбелязваме заедно светлите празници.

Празникът е започнал с литургия в храма „Света Петка“, където Михаил Миков е дарил икона на Св.Св. Кирил и Методий. Тя е изработена ръчно в Клисурския манастир специално за повода.

Михаил Миков дарява икона

След той е положил цветя пред паметника на Васил Левски и е посетил етнографския музей в гр. Твърдица, където дарил книги от български автори.

Михаил Миков посещава етнографския музей в Тераклия

В програмата на Миков са предвидени срещи с водещи представители на българската общност в Молдова. Сред тях са председателят на Българската община в Тараклийски район Петър Пейков, председателят на Българското дружество „Възраждане“ Иван Забунов, кметовете на Тараклия и Твърдица – Сергей Филипов и Иван Желяпов.

Източник
БСПNewsBG

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button