Европа

Българчета посетиха европарламента

Българчета посетиха европарламента покана на българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП по повод 3-и Март.

Децата са ученици от българските малцинства в Украйна, Молдова, Македония и Сърбия посетиха Европарламента за пръв път и можаха да присъстват на лекция, на която се запознаха с работата му, както и с българските евродепутати Владимир Уручев, Мария Габриел, Андрей Ковачев, Емил Радев, Ева Паунова и Андрей Новаков. Младежите са наградени с посещение в Брюксел за 3-ти Март от председателя на Фондация Българскса Памет д-р Милен Врабевски за участието им в инициативата „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност“.

Централното фоайе на Берлемон бе превърнато в сцена за изява на млади български творци – художници и музиканти в рамките на изложбата “Настъпващото поколение“, в която са включени творби на млади български художници от колекцията на белгиеца Хюго Вутен. Участващите автори са Нора Ампова, Иво Бистришки, Ирина Георгиева, Велислава Гечева, Калия Калъчева, Константин Костов и Ясен Згуровски.

българчета в Брюксел

Щастлива съм да мога да представя България пред толкова много гости от цяла Европа. Надявам се те опознаят красивото лице на страната ни и да я обикнат така, както я обичаме и ние

българчета с Кристалина Георгиева в Брюксел

каза Кристалина Георгиева и откри церемонията като изпя „Мила родино…“

Специален гост на срещата беше и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той покани децата да посетят и българското Народното Събрание и да се запознаят с първата в историята жена председател на парламента Цецка Цачева, както и с с първата жена кмет на София Йорданка Фандъкова.

Среща в Европарламента с българчета от Украйна, Молдова, Сърбия и Македония

Цветанов напомни че българските евродепутати работят за по-добро бъдеще за всички българи и пожела на учениците много здраве, щастие и успехи в училище, за да могат един ден да работят и те в европейските институции.

Източник
ПП ГЕРБФондация Българска Памет

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button