Българска Международна Телевизия

Българска Международна Телевизия се разраства

Българска Международна Телевизия (Bulgarian Internatonal Television – BiT), базирана в Чикаго, се разраства както  освен онлайн, вече се излъчва сателитно и в мрежата на Vivacom от 14-и Септември.

Ръководител на проекта е дългогодишната водеща, продуцент и програмен директор в БНТ Нери Терзиева, а програмен директор – журналистката Ралица Ковачева. В екипа ще влезе и Ралица Василева, доскорошна водеща новинарските емисии на CNN. Централната емисия на български ще се излъчва у нас в 19,30 часа. В 3 часа сутринта българско време ще има още една централна емисия, предназначена вече за българите в САЩ. Там те ще я гледат в 19 часа, а неин водещ ще е Ясен Дараков, предавал преди време от САЩ за Би Ти Ви, а после и за Нова Телевизия.

Според регистъра на Съвета за Електронни Медии, телевизията получава право да се излъчва по кабел и сателит от 20-и Юни тази година.

Телевизията стартира онлайн на 18 юли 2013г. Главен редактор тогава става Ясен Дараков – кореспондент от 2003 г. на bTV в САЩ. Той е и шеф на водещия вестник на българите в Щатите и Канада BG VOICE. Самият Дараков коментира пред журналисти, че телевизията е плод на обединението на BG VOICE и новата BIT MEDIA GROUP, а основната публика ще бъде българската общност извън България.

Инвеститори са братя Павел и Румен Вълневи са от Доспат. В САЩ са от повече от 10 години като стартират с с работа във вериги за бързо хранене, в хотели и като шофьори на TIR-ове. Инвестират в собствен камион, а бизнесът се разраства, като според тамошни местни медии сега бизнесът им включва 600 TIR-a, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка, вестник и телевизия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.