Свят

Среща и предложения за българите на остров Майорка

Председателят на партия „Другата България” – г-н Божидар Томалевски се срещна с заместник-министъра на външните работи – г-н Милен Люцканов на 11 Ноември 2009 в София. Обсъдени бяха проблемите на българите на остров Майорка, с които г-н Томалевски бе запознат при посещение.

Божидар Томалевски

Председателят на партията на българските емигранти изтъкна липсата на представител на българската държава на острова и идентифицира необходимостта от пряк диалог.

Тъй като на територията на о. Майорка няма постоянен български консул, г-н Томалевски предложи на заместник-министър Люцканов да се организират периодични посещения на такъв като „Другата България” поема ангажимента на осигури офис и технически персонал за обработка на документите.

Изтъкнат бе фактът, че на територията на острова живеят между 18 000 и 23 000 българи, които се изправят всеки ден пред многобройни проблеми и се нуждаят все повече от неотложни решения.

Г-н Люцканов лично пое ангажимент за бързо решаване на проблема и каза, че ще направи всичко възможно това да стане в най-кратък срок.

Като представител на партията на българските емигранти, аз се отзовах на молбата на сънародниците ни, отправена по време на посещението ми в Испания и вярвам, че в най-кратък срок този проблем ще бъде решен

коментира г-н Томалевски.

Другата седмица предстои посещение на г-н Томалевски в Гърция, където ще се срещне с представители на българските организации.

Партия „Другата България” е създадена на 22 март 2009 г. с идеята да обедини всички българи, живеещи както в страната, така и в чужбина. Партията залага на съвместните усилия на всички живеещи на територията на Република България, както и на българските емигранти, почерпили опит от развитите демократични държави. Броят на симпатизантите ѝ вече достига 23 000 души.

Източник
ПП Другата България

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button