разузнавач

Югославските медии навлязоха в клинична фаза

Тези дни попаднахме на интересен материал на Югославските медии, който според нас заслужава внимание.

Моля, седнете удобно, на пийте и не яжте нищо докато четете долното. Не носим отговорност за задавяния и внезапни пристъпи на неудържим смях.

Всички знаем за скандалите около ДАНС напоследък. Появяват се разни доклади, които не би трябвало да се появяват. В тях пише за мащабна корупция и са доста засрамващи, но всъщност не ни изнанадват особено.

Може би върха беше публикация в германскя вестник Шпигел, базирана според самия вестник на непотвърдена инфрмация. Доста се коментира в България за около ден-два. Да, корупция, действително…

Интересното е как медиите в Бивша Югославска Република Македония (използваме името, международно прието от ООН) прочетоха този материал в германски вестник за корупцията в България.

Бугарските разузнавачи активни во Македонија!

Публикувано в македонското Deutche Welle и охотно тиражирано в телевизиите.

Внезапно се оказва че доклада разкрива единствено как могъщите Български Тайни Служби от враждебната и мощна България са концентрирани в систематичното подриване „македонскиот национален идентитет“

Ако хвърлим бегъл поглед върху германската преса от 30-те години на миналия век, ще видим че подобно четене и анализ на чужда преса не нещо оригинално. Дали е адекватно обаче? А всички знаем до колко независими са медиите в БЮРМ.

Другари, много молим, овладейте се! Къде в статията, която така охотно „цитирате“ изобщо се споменава „Македония“ или „Скопие“? Знаем че по някакви ваши си причини силно желаете атмосфера на подозирителност и омраза. Знаем че вероятно в цяла Източна Европа има хора, носталгични към студената война. Но сега сме 2009 година! Във времена на глобализация дори в страни като Бирма и Северна Корея това не би изглеждало сериозно и не говори добре за способностите ви.


За съжаление сред нас няма никой, достатъчно квалифициран да диагностицира това. С бързо търсене в Google попаднахме на следното:

Психозата е тежка психична болест, която се характеризира със загубване на контакт с реалността и дълбоко нарушаване на връзките с другите хора, което е причина за социалната дезадаптация на субекта.

Вярваме обаче, че днес просто не е възможно да съществува държава с подобна политика и похвати на нашия контнент. Горната дефиниция просто би трябвало да е ужасно пресилена и неприложима. С радост бихме приели идеи за по-добре пасваща и горещо се надяваме ние да сме се объркали нещо. Наистина бихме искали да бъдем опровергани и да видим този прословут доклад, информацията от който така сериозно тиражират централните медии в Скопие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.