щраус

Съдът в Гевгели реши да мисли още два месеца

Близо час съдът в Гевгели умува как да реши проблема с правата за майчинство на Спаска Митрова.

Делото бе за отнемане на родителските права на Спаска Митрова, чиято малка дъщеричка на 2 годинки и половина бе поверена, по незнайни причини, от съда и социалните служби на бившия съпруг на Спаска.

Съдът умува при закрити врати, но връчи решението си на майката на Спаска – Сузана Митрова, при това час по-късно. Което може би означава, че то преди това е било обсъждано и с някого в Скопие.

За делото пристигна и представител на посолството ни в Скопие. Той обаче не бе допуснат до съдебната зала.

Магистратите постановиха, че по иска на Сузана Митрова, майката на излежаващата 3-месечна присъда в затвора Спаска, ще вземат решение едва след 2 месеца. Дотогава Спаска вече ще е излежала присъдата си и пусната от затвора.

Бившият съпруг на Спаска – Воислав Савич, търси от майката на детето си 10 000 денара (140 евро – бел. ред.)

По някаква изкривена логика съдът вчера постанови осъдената Спаска Митрова да поеме разходите по делото по вчерашното заседание и да заплати 2000 денара – около 30 евро. Толкоз струвало усилието на съдиите и на бившия й съпруг да вземат „мъдрото си решение”.

Според запознати с правната система на Македония няма друг такъв случай, при който толкова невръстно дете да бъде отнето от майка си и тя да бъде пратена в затвора по направо измислено обвинение.

Абе много им дойде така наречената демокрация на някои хора тука. Трябва буквално да бъдат бомбардирани. Ама няма кой”, смята мъж, пожелал анонимност, с когото разговаряхме в градинката пред съда.


Източник: Труд

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.