БългарияРС Македония

Протест пред македонското посолство в София

На 17-и Май (тази неделя) от 17 часа се свиква протест пред македонското посолство в София в мирна подкрепа на протестите в Република Македония срещу олигархичния клан на Груевски.

Страницата на събитието във Facebook е на адрес https://www.facebook.com/events/791859087594696/. Към протеста призовава Владимир Барлаковски от Прилеп. Подобни събития в подкрепа на протестите в Република Македония се очаква да има и в Сараево, Белград и Любляна.

Протестът е израз на недоволството против консервативните умове, самонарекли се Правителство на Република Македония, които играейки си с държавата, разбиха семействата ни и узурпирайки бъдещето с техните (местни) партийни шерифи и семейни бизнеси ни изгониха от нашата родина да си търсим бъдеще на друго място. Те заслужават оставка, както и ние заслужаваме връщането при семействата си. Този протест е за напомняне, че нашите животи са по-дълги от техните мръсни функции, за подкрепа на всички които вече с дни протестират против тази власт и че не сме им простили за това че ни принудиха да заминем.

Очаквам подкрепа от всички будни македонци, намиращи се в София и ако са в състояние, да подкрепят този протест с присъствието си. Но, дори да остана сам, ще протестирам, това е най-малкото с което мога да допринеса за някаква промяна на задъненото положение в което се намираме. Очаквам също така да присъстват и българи, които вече чрез социалните мрежи дадоха подкрепата за протестите в Македония, защото и те самите, ежедневно протестираха срещу правителството си, и знаят през какво трябва да се мине за да се изпълнят исканията

Back to top button