Президентът

Президентът награди Македонската Патриотична Организация

Президентът Росен Плевнелиев удостои с Почетния знак на президента на Република България Македонската Патриотична Организация за нейната роля за съхранението на българския дух, култура и традиции сред емигрантите в САЩ и Канада от географската област Македония.

С Почетния Знак на Президента на Република България беше удостоен и председателят на Организацията Джордан Лебамоф. Отличията бяха връчени от извънредния и пълномощен посланик на България в Рим Марин Райков, който участва във форума като специален представител на държавния глава в 94-aта годишна конференция на Македонската патриотична организация. Форумът с участието на близо 400 души се проведе в град Детройт, щата Мичиган, САЩ. В него взеха участие над 100 представители от САЩ и Канада.

В поздравителния адрес до ръководството и членовете на форума се казва:

Росен ПлевналиевСъвременна България е признателна за всичко, което Македонската патриотична организация като българска организация въплъщава, символизира и е направила през годините. Днес вие сте тези, които имат авторитета и историческата мисия да работят за единение, независимо от държавните граници и географски разстояния.

Организацията е основана в САЩ през 1922 г. от наши сънародници. Тя си е поставила за цел да запази и разпространи сред поколенията историческата памет, традициите, вярата и българския език.


Източник: президентството

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.