Бесарабия

Започна учебната година в Украйна

Всеукраинската Обществена Организация „Конгрес на българите в Украйна“ откри новата учебна година в българските културно – просветни центрове „Аз Буки Веди“.

На тържествата Президента на организацията – Юрий Граматик, пожелал на всички учители все така отговорно и всеотдайно да изпълняват мисията си на просветители, а на учениците с увереност и желание да вървят по светъл път към знанията.

Присъствали са и официални гости – консул на Република България в гр. Одеса – Иван Стоянов, началник на обласното управление на образованието и науката – Андрей Ткачук, зам. – началник на областното управление за националностите и религиите – Алексей Максименко, зам. – началник на областното управление на културата и туризма – Дмитрий Флоров, отговорен секретар на Иличовски градски съвет – Ольга Боровская, главен експерт на Държавна агенция за българите в чужбина – Валерий Радолов, зам. кмет на гр. Измаил – Виктор Черновило, зам. председател на Болградската районна администрация – Юлия Димитрова, инспектор на Болградския районен съвет – Александър Милков.

След тържествената част всичките гости, родители, учители и ученици по българския обичай бяха поканени с менче и здравец на първи отворен урок на тема: „6 септември – 125 години от съединението на Княжество България и Източна Румелия“.

  • започна учебната година в Украйна
  • започна учебната година в Украйна

Източник
Конгрес на Българите в Украйна

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button