България

Държавата ще помогне на Спаска да върне дъщеря си

Спаска Митрова, която в четвъртък беше освободена от македонски затвор, тази сутрин е приета за изследвания във Военно-медицинска академия.

Това съобщи за По света и у нас министърът за българите в чужбина Божидар Димитров, който е придружавал Митрова, заедно със служител на българското посолство в Македония.

Божидар Димитров
Божидар Димитров

Лекарите ще направят всички необходими изследвания, за да установят какво е здравословното състояние на Спаска Митрова и дали ще се наложи да остане в болница. Тази сутрин тя е приета от заместник-началника на ВМА доцент Белоконски.

Преди да тръгне по кабинетите, стана ясно нещо, което поне аз не знаех досега – че при ареста тя е била удряна с палки и влачена по стълбите и вероятно е получила комоцио, тъй като главата много я е боляла през цялото време, когато е била в затвора и това е още едно тъжно доказателство за нехуманното отношение на властите на бившата югославска република Македония към нашата сънародничка.

Министърът обясни, че българската държава ще съдейства на Спаска Митрова в битката да си върне малката си дъщеричка. Спаска ще бъде защитавана от един от най-добрите адвокати в Македония – бивш министър в кабинета на Владо Бучковски – Любомир Михайловски.

Божидар Димитров – министър за българите в чужбина: „И ако съдът криво седи, но право съди, детето би трябвало да е отсъдено на Спаска.”

Божидар Димитров има готовност да осигури на Спаска Митрова работа в неговия екип. Запазил е за нея едно от 7-те места, определени за експерти и съветници.

Източник
БНТ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button