Европа

Българчета празнуваха деня на българската култура в Лондон

Децата от българското училище към Посолството на България в Лондон, посрещнаха празника на светите братя Кирил и Методий на 21-и Май в катедралата „Сент Люк“ в лондонския квартал Челси.

Присъствали са посланик Константин Димитров и пожизненият почетен председател на Българския Сити клуб в Лондон – Кирил Саксокургготски. В поздрава към всички той в споделил, че когато е бил студент в Принстън, САЩ, българските студенти там са били най-големият процент отличници и пожела на учениците именно такова студентско бъдеще. Училището винаги е било подкрепяно от принц Кирил и от всички членове на Сити клуба, някои от които са присъствали и тази вечер (г-жа Мартина Ангелова – ковчежник на клуба, заедно с трите си деца, ученици в нашето училище, и г-н Янко Зарков – член на Управителния съвет на Сити клуба, придружен от своята майка, дошла от България).

Принц Кирил е поднесъл букет на друг очакван гост – певицата Поли Генова, която е дошла доброволно същия ден от България специално за събитието.


Източник: EuroChicago, по информация на Снежина Мечева – директор на Българското училище към Посолството ни в Лондон и говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Източник
EuroChikago

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button