Нови български филми

Нови български филми, които можете да гледате онлайн

Операция „Шменти Капели“ | Стъпки в пясъка | Шивачки | Маймуни през зимата | Граница | Бунтът на L. | Рут | Хълмът на боровинкитеВила „Роза”Аве | Кецове | Отрова за мишки

Операция „Шменти Капели“

Невъзможно е да не участваш в играта. Ако не влезеш в нея доброволно, ще влезеш без да искаш. Силните не се колебаят да правят планове, колкото са по-силни, толкова по-смели и находчиви са плановете им. Но куклата прегризва конците на кукловода и пъзелът се разпада.

Една комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време, и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите.


Стъпки в пясъка

Като дете и тийнейджър Слави живее във Видин и е лудо влюбен в приятелката си Нели. Минават години, двамата порастват, той влиза в казарма, а тя заминава за София да следва медицина. Срещат се отново след година и половина, когато се оказва, че Нели не само не го е дочакала, но е и тръгнала с един от най-добрите му приятели.


Шивачки

Дора, Елена и Катя са на 20 години, бягат от безработицата в провинцията и пристигат в столицата да търсят работа, по-добър живот и разбира се… любовта. Единственото, което умеят, е да шият, но като разбират, че никой тук не търси шивачки, те са готови да приемат всякаква работа.


Маймуни през зимата

Филмът разказва за стремежа към деца, семейство и щастие, показан чрез историите на 3 млади жени (Дона, Лукреция, Тана), разделени през 20 години във времето — през 1961, 1981, 2001 г.


Граница

Есенен ден през 60-те години. В планините на южната граница на България военен бус докарва новобранци. Старите войници ги посрещат с насилие и бруталност. Ако задържат нарушител, получават пет денонощия отпуск, ако го застрелят – десет. Попа бързо усвоява тези неписани заповеди. Той е готов на всичко, за да оцелее.


Бунтът на L.

Динко Хаджидинев, по прякор Лорис, е отличник от Английската гимназия в Бургас, награден със златен медал. В деня на абитуриентския си бал той прави опит да избяга на Запад, като се промъква на борда на търговски кораб. Издаден от своя съученичка и съседка, той е заловен и осъден. Престоят му в затвора постепенно го пречупва и отчуждава от света.


Рут (2009)

Недоверието ражда безизходица. Безизходицата търси изход. Изходът се крие в доброто. Доброто се оказва извън закона. Един филм за добрите хора.

В ролите : Ивайло Христов, Рут Николова, Мила Парушева, Гергана Стоянова, Васил Михайлов, Велко КъневХълмът на боровинките (2001)

31 декември 1999 г. Преуспяващ артист от Германия пътува със самолет за Истанбул да посрещне Новата година с приятели, но попада в София и поради лоши метеорологични условия не може да продължи със самолет. Тъй като няма друга възможност, се качва на влака за Истанбул.

По време на пътуването пада от влака. В безсъзнание се събужда в странна кръчма, построена на железопътни релси, през която минава влак. Посетителите го свестяват. В кръчмата има странно момиче, което е дъщеря на кръчмаря. Заедно с него отива до селото да търси телефон… По същото време един от пътуващите – „Любопитния“, влиза в купето на Чужденеца, рови в куфарите, намира алкохол, пие, облича дрехите му и се идентифицира изцяло с него.


Вила „Роза” (2013)

Български хорър трилър от 2013 г. Режисьор на лентата е Мартин Макариев, оператор е Иван Вацов, а сценарист – Борислав Захариев. Актьорският колектив е съставен от петима артисти: Калин Врачански, Лидия Инджова, Елена Петрова, Пламен Манасиев и американецът Дейвид Чокачи, известен в България с участието си в сериала „Спасители на плажа“. Лентата е заснета за 20 дни и представлява художествена интерпретация, вдъхновена от разкази на очевидци и улики, открити на територията на вилата.


Аве (2011)

Филмът разказва как докато пътува на стоп за погребението на свой приятел, Камен среща 17 годишната Аве – бегълка, която търси своя проблемен брат. По време на пътуването си Аве въвлича Камен във все по-големи проблеми, а той неусетно се влюбва в щурото и странно момиче.


Кецове (2012)

В началото на лятото шестима младeжи бягат от своите провали – в семейството, в любовта, с парите, с амбициите, в срещите с различните от тях. Бягат от агресията на града, който „различните“ са превзели. Всеки от младежите по свой път бяга на Изток от Ада… Към най-далечната от града възможна точка. Бягат към морския бряг и към свободата си.


Отрова за мишки или как да си направим банка (2014)

Пламен е осъден и изпратен в трудововъзпитателно училище за извършване на кражба. Там се запознава с Гудата, Смока и Черньо. Четиримата заедно продължават по пътя на кражбите.

1989 г. Комунизмът в България рухва и цялата политическа система се променя. Използвайки придобитите умения от незаконната си дейност, младежите влизат в новия за тях свят на бизнеса. Оказва се, че в него опитът на четиримата е от изключително значение и скоро те започват да реализират сериозни бизнес успехи. Пред тях изниква въпросът – „А оттук накъде?”


Можете да закупите български филми на диск, например от тук.

One thought on “Нови български филми

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.