РС Македония

Банкова сметка за Спаска Митрова

Случаят с арестуваната и вкарана в македонски затвор Спаска Митрова, която е и български гражданин продължава без положителна засега развръзка за младата жена.

Представители на ВМРО-БНД посетиха вчера дома на Спаска в Гевгелия – Македония и разговаряха с родителите. Хората са притеснени и наплашени, страхуват се за дъщеря си и смятат, че животът и здравето й в затвора са застрашени. От страх, че може да бъде отровена, заточеното момиче вчера не беше пило трети ден вода, разказаха плачещите родители. Нямат и никаква информация за отведената от македонските социални служби 2-годишна дъщеричка на Спаска – Сузана. Детето е с бронхиална астма, лекарствата му са останали при родителите на майката. По лекарска препоръка Спаска е трябвало да кърми детето, което е фактически невъзможно след арестуването й.

Председателката на Националната женска организация на ВМРО-БНД Султана Петрова пое ангажимент пред родителите на Спаска ВМРО да направи всички необходими постъпки до отговорните български институции с настояване българката да бъде освободена. Султана Петрова предаде на родителите и парично дарение от името на ВМРО-БНД.

Случаят придобива политически привкус заради българското самосъзнание и документи на Спаска Митрова

ВМРО-БНД поддържа позицията си, че като българска гражданка, изпратена в чужд затвор без вина, Спаска Митрова трябва да получи защита и подкрепа от страната ни.

ВМРО – БНД започва акция за набиране на средства, с които да се помогне на 23-годишната млада жена. За целта е открита специална банкова сметка в лева:

IBAN: BG90FINV91501204068333

BIC: FINVBGSF

Първа инвестиционна банка АД, клон „Централни хали”

ВМРО-БНД приканва всеки радетел на справедливостта, според възможностите, си да подкрепи каузата.

Източник
ВМРО

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to top button